Vakantiehuis voor 6 personen

Pimienta ligt in het hart van de Axarquia, een regio in Andalusië tussen Málaga en Granada.
De Moren noemden dit gebied Ash-sharquia ‘land van het Oosten’ vanwege de oostelijke ligging ten opzichte van Málaga. De grenzen van de Axarquia worden gevormd door de Middellandse Zee in het Zuiden, de Montes de Málaga in het Westen, de Sierras Enmedio, Alhama, Tejeda en Almijara in het Noorden en de Sierra de Cantarijan in het Oosten.

Door haar ligging heeft de Axarquia een subtropisch klimaat met warme zomers en milde winters. De regio telt gemiddeld 320 zonnedagen per jaar!

Casa Pimienta staat voor ‘Het huis met de pepers’. Wij houden van Andalusië, van de warmte, de zon, de zee, de cultuur, de geschiedenis en het eten. Maar toch mag het
iets meer gepeperd, vinden wij. Zelf gebruiken wij hete sausjes in de keuken om de tapas meer pit te geven.

Klik voor een grotere kaart

    TIP: Mocht u het prettiger vinden om de site in een groter of kleiner lettertype te bekijken, houdt u dan uw “control” toets ingedrukt en scroll heen en weer met uw muis. Terug naar de beginwaarde is weer de “control” toets indrukken in combinatie met de “0” (het cijfer nul)

Bij het aanleggen van de tuin hebben we ons laten inspireren door het Mexicaanse Baja California, met zijn vele cactussen.
Ook groeien er Mediterrane planten en bomen, zoals olijfbomen, palmen en vijgen.

Dit riante huis biedt onderdak aan zes personen, die volop kunnen genieten van de fraaie uitzichten, het privé-zwembad en de rustige omgeving. In het hedendaagse Andalusië is het Moorse verleden zichtbaar en voelbaar, ook in Casa Pimienta. De kleden, lampen en tafeltjes geven het huis een oosterse uitstraling.

Op 8 kilometer afstand ligt het typisch Spaanse stadje Vélez-Málaga, op 12 kilometer de badplaats Torre del Mar. Casa Pimienta ligt 60 kilometer van Málaga International Airport, ongeveer 45 minuten rijden, en is met de auto goed bereikbaar.